Interviu alături de Alexandra Boroga

by MediaPeBune
0 comment

Am dori să ne spui câteva lucruri despre tine.

Numele meu este Boroga Maria Alexandra, sunt consilier de dezvoltare personală și spirituală, sunt Master NLP, Master Reiki și maseur.
Sunt un om înainte de toate, am o fire jucăușă, blândă, sociabilă, și am mult respect față de oameni, multă compasiune și înțelegere.

De ce ai ales drumul acesta al dezvoltării personale, dar și al dezvoltării spirituale? Ce te-a atras?

În primul rând, am plecat în această călătorie să mă descopăr pe mine, și să înțeleg de ce atrăgeam relații toxice.

În al doilea rând, fiind un om căruia îi place cunoașterea, am vrut să cunosc și să învăț tehnici de psihologie, spiritualitate care să mă ajute să mă înțeleg mai bine.

Știind că pe piața actuală din România sunt foarte multe cursuri de specialitate în formări terapeutice, ce te-a determinat să te specializezi în NLP, Reiki, masaj Lomi Lomi și nu în coaching sau în hipnoză – ceea ce este modern și de actualitate în anul 2023?

Vreau să spun că NLP a fost prima mea dragoste, în dezvoltarea mea personală, căutam cursuri de psihologie pe net și am găsit NLP ul și mi s-a potrivit mănușă, după ce am terminat până la Master NLP-ul am sesizat asta. Reiki este partea energetică din mine care aștepta să o dezvolt, să fiu conștientă, de aceea l-am ales, iar Lomi Lomi este un masaj hawaiian șamanic, șamanismul fiind o altă pasiune a mea.

Cum se efectuează terapia Reiki?


Se efectuează cu ajutorul mâinilor, se plasează la o distanță mică de corp și se transmite energie (lumină) vindecătoare corpului, se poate curăța aura, se pot înlătura energii reziduale, negative șamd.

Crezi că Reiki ar putea avea un răspuns la vreuna dintre întrebările sau problemele societății occidentale actuale?

Întrebările și problemele societății occidentale actuale pot fi rezolvate dacă s-ar privi detașat imaginea de ansamblu și s-ar lua în considerare toate unghiurile din care privești situația, iar pasul următor ar fi să se privească această imagine de ansamblu cu compasiune. Energia compasiunii fiind benefică.

Reiki este potrivit chiar și pentru persoanele care nu sunt spirituale sau nu au cunoștințe de specialitate?


Da, reiki este potrivit pentru oricine, ca un exemplu noi facem reiki sau ne vindecăm singuri, ori de câte ori ne doare ceva , cum ar fi măseaua sau orice altceva ducem mâna acolo și anesteziem natural cu mâna, vindecăm zona respectivă.

Care este diferența dintre masajul Lomi Lomi și celelalte tipuri de masaj clasice?


Este un tip de masaj hawaiian șamanic, ce vindecă cele 4 corpuri ale noastre: fizic, emoțional, mental și spiritual. Este un masaj blând. Se folosesc anumite mișcări de masaj pe care șamanii hawaiieni le-au gândit și simțit.

Ce te-a marcat cel mai mult la experiența de terapeut?


M-a marcat văzând că în general sunt blocaje atât de înrădăcinate, în corpul fizic, cât și energetice sau emoționale și mentale la oamenii care îi blochează să aibă prosperitate, fericire și multe altele.

Am văzut că în ultimele postări de pe social media scrii despre umbră. Ne poți povești în câteva cuvinte ce este umbra?


Umbra este partea nevăzută din noi, părțile neaccceptate, nedorite pe care le punem de multe ori sub preș, nu le vrem văzute. Partea subconștientă.

Știu că organizezi un workshop în aceasta lună. Ne poți da mai multe detalii?


Da, pe 29 martie va fi un workshop despre umbră și voi folosi cardurile terapeutice Revelații făcute de Barbara Bacăuanu. Și cu ocazia aceasta fac o invitație și cititorilor Media pe bune, să vina să experimenteze. Voi folosi metoda jurnalului, cardurile oracol, desenul intuitiv și nu doar atât.

Ce vrei să știe cititorii despre tine și despre această ramură a spiritualității?

Sunt un om înainte de a fi terapeut, sunt un om sensibil care este conștient de propriile greșeli și propriile succese.
Despre spiritualitate vreau să știe că se află în fiecare dintre noi, fie că vrem să recunoaștem sau nu, partea de suflet și cunoașterea lui, e căutată încă din vechi timpuri.
Intuiția o avem toți unii mai rafinată, alții nu, și vreau să invit cititorii să își folosească acest simț, numit intuiție căt de des pot.

You may also like

Leave a Comment

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?